Weinig hoop in Lierse: De tijd om de situatie recht te trekken, wordt korter

Weinig hoop in Lierse: "De tijd om de situatie recht te trekken, wordt korter"

12-02-2016 15:25

Na een weekje rusten, hervat Lierse dit weekend weer de competitie. De Pallieters beginnen aan hun inhaalrace om een plekje in de top acht te bemachtigen. Drie ex-speler gaven in Het Laatste Nieuws aan hoe zij de kansen van Lierse inschatten.

Voormalig trainer Regi Van Acker is niet erg optimistisch. "Ik vrees er een beetje voor", zegt hij. "Lierse heeft een reeksje nodig en dat is in deze competitie niet zo simpel, want iedereen kan van iedereen winnen. De tijd om de scheve situatie recht te trekken, wordt alsmaar korter."

Benjamin Lambot, ex-speler van Lierse, twijfelt nog. "Op basis van het intrinsieke talent moet Lierse eigenlijk altijd de top acht halen. Maar: hun gemiste start blijft hen achtervolgen en dat doet me twijfelen. Daarom denk ik dat de kansen momenteel fiftyfifty zijn."

Optimisme
Wie wel optimistisch is, is Ivo Toelen. De voormalige beloftencoach van Lierse denkt dat de Pallieters het gaan redden. "Ik heb een voorgevoel dat ze aan het einde van de rit nog net in de top acht gaan terecht komen", zegt de huidige T2 van Geel.

"Onder Eric Van Meir heeft de ploeg een evenwicht gevonden tussen voetballend vernuft en organisatie. Ik zie het voor Lierse wel goed komen, al zullen ze sowieso geconcentreerd moeten blijven knokken tot op het einde."