Dejaegere over nieuwe aanwinst: Je ziet dat Boussoufa heel wat ervaring heeft

Dejaegere over nieuwe aanwinst: "Je ziet dat Boussoufa heel wat ervaring heeft"

12-02-2016 12:14

Mogelijk beleeft Mbark Boussoufa vrijdagavond zijn vuurdoop voor AA Gent. Brecht Dejaegere zag al veel goede dingen van Boussoufa op training, maar laat ook blijken dat de plaatsjes voor iedereen duur zijn.

Verwacht Dejaegere Boussoufa op het veld vrijdagavond? "Ik ben speler en de trainer is trainer. De coach zal altijd zijn redenen hebben als hij iemand opstelt. Hij zal niet iemand opstellen waarvan hij denkt dat hij niets kan toevoegen aan de ploeg. We zitten met een brede kern ook, dus iedereen wil zich bewijzen. Boussoufa kan zeker goed voetballen en je ziet dat hij heel wat ervaring heeft", zegt de middenvelder.

"De trainer zal wel weten wanneer hij hem moet brengen, omdat hij zo de ploeg iets kan bijbrengen", aldus Dejaegere. "Zelf was ik verrast door de transfer, maar Gent heeft ook zijn redenen om hem te halen. Ik heb er nooit over nagedacht dat hij een concurrent voor mij is. Je moet gewoon spelen voor jezelf en dan maakt de trainer zijn keuzes maken om zijn beste ploeg op te stellen", besluit Dejaegere bij Sporza.