Het 'kloppt' gewoon bij Liverpool: We mogen trots zijn met zo’n trainer

Het 'kloppt' gewoon bij Liverpool: "We mogen trots zijn met zo’n trainer"

11-02-2016 23:50
1

Sinds de komst van Jürgen Klopp bij Liverpool heeft de Premier League er een attractie bij. De excentrieke Duitse coach windt de spelers zo rond zijn vinger dankzij zijn bijzondere aanpak. Ook Simon Mignolet kan zich goed vinden met Klopp. 

"Hij is een soort vaderfiguur voor zijn spelers", begint Mignolet zijn verhaal in Gazet van Antwerpen. "Hij staat steeds aan onze kant en wil dat we één grote familie zijn. De coach ontbijt met ons en gedraagt zich zoals elke speler in de groep", gaat het sluitstuk van The Reds verder. Net zoals bij Borussia Dortmund is de Duitser bijzonder populair in de kleedkamer.

Mignolet houdt wel van de aanpak van Klopp. "Hij is positief ingesteld en geeft iedereen het vertrouwen. Bovendien is hij ook heel eerlijk en open. Hij houdt van grappen en grollen, maar tijdens de training of een wedstrijd vraagt hij de spelers dan wel om 100 procent inzet en concentratie. We mogen trots zijn met zo’n trainer", klinkt het resoluut. Bijzondere aanpak of niet, Liverpool staat nog steeds op een teleurstellende negende plaats in de Premier League.