Duchâtelet nog lang niet verdwenen uit Belgisch voetbal, tweedeklasser had gesprek

Duchâtelet nog lang niet verdwenen uit Belgisch voetbal, tweedeklasser had gesprek

10-02-2016 20:02

Zelfs na het vertrek van Roland Duchâtelet bij Standard bleef de geest van de gewiekste zakenman over het Belgische voetbal hangen. Tweedeklasser Union was voor het seizoen op zoek naar een nieuwe thuishaven. Duchâtelet bood de oplossing. Dat weet Sport/Voetbalmagazine. 

Eén van de dochters van de voormalige Standard-baas gaat regelmatig naar Union kijken. Ook zijn partner, Marieke Höfte, heeft een boontje voor de Brusselse clubs. Als dan ook blijkt dat Höfte de eigenares is van Stayen, dan is de rekensom vlug gemaakt. Duchâtelet stelde voor om de wedstrijden in Sint-Truiden te laten doorgaan, maar door de afstand bleek dit niet mogelijk. En dus is Union verplicht om zijn thuiswedstrijden af te werken in het Koning Boudewijnstadion, ook geen onaardig decor.

De Brusselse club Union zat voor aanvang van het seizoen met de handen in het haar. De tweedeklasser was op zoek naar een nieuwe thuishaven voor het seizoen 2016-2017 omdat het eigen stadion tot november niet beschikbaar is. In het Dudenpark zal er in de komende herfst een nieuwe tribune staan. Maar ondertussen zal de competitie enkele maanden bezig zijn en dus moest er naar een grasvlakte gezocht worden.