Broos vol lof over Bruggeling: Hij maakt kans op de Rode Duivels

Broos vol lof over Bruggeling: "Hij maakt kans op de Rode Duivels"

09-02-2016 07:59

Bjorn Engels maakt de laatste weken furore bij Club Brugge, en dat is ook ex-Bruggeling Hugo Broos niet ontgaan. De werkloze coach ziet in Engels zelfs een kandidaat voor de Rode Duivels.

Broos heeft Engels in het oog gehouden en kan nauwelijks een zwak punt ontdekken. Bjorn Engels is niet de man die door te gesticuleren respect afdwingt, daar zorgt zijn manier van spelen wel voor. Hoe hij zeer snel op een zeer hoog niveau is teruggekeerd, is indrukwekkend. Hij is goed in de lucht, goed in het duel, goed in de opbouw. Heb je al gemerkt hoeveel ballen hij verliest? Weinig. Hij is de eerste pion in de opbouw van Club Brugge, een erg moderne verdediger", aldus Broos in Het Nieuwsblad.

Broos denkt dat de verdediger nu al klaar is voor een volgende stap. "Voor Michel Preud'homme is Engels misschien een gedroomde voetballer, maar ik denk dat dat voor heel veel andere coaches ook geldt. Als Engels deze progressie blijft maken, komt hij volgens mij straks al in aanmerking voor de nationale ploeg. De concurrentie is moordend, maar gezien de blessuregevoeligheid bij de huidige Rode Duivels centraal achterin mag hij zeker hopen.”