'KV Kortrijk denkt aan twee mogelijke opvolgers voor Walem'

'KV Kortrijk denkt aan twee mogelijke opvolgers voor Walem'

09-02-2016 07:00

KV Kortrijk stuurde maandagavond Johan Walem wandelen, en dat was helemaal geen verrassing: Walem stond al heel lang ter discussie. Het Nieuwsblad weet dat Kortrijk nu al aan twee opvolgers denkt. 

Momenteel is het assistent Karim Belhocine die moet opdraven als hoofdtrainer, maar het is niet de bedoeling dat die het seizoen uitdoet. Kortrijk was natuurlijk voorzien op deze situatie en heeft zijn lijstje al klaar.

De eerste naam die veel kans maakt is Ivan Vukomanovic, de ex-trainer van Standard. Die zit al zonder club sinds februari van vorig jaar, toen hij bij Standard werd vervangen door Jose Riga. Hij kreeg een aanbod om assistent te worden bij Standard, maar weigerde. Nu zou hij eindelijk terug aan de slag kunnen.

Een andere bekende optie is de Nederlander Dennis Van Wijk, die in november werd ontslagen bij tweedeklasser Deinze. De 54-jarige Van Wijk heeft heel wat ervaring, maar zijn CV oogt de laatste jaren niet zo mooi. Voor hij ontslagen werd bij Deinze degradeerde hij al met Cercle Brugge.