Lof voor Preud'homme: Club Brugge speelde eigenlijk modern topvoetbal

Lof voor Preud'homme: "Club Brugge speelde eigenlijk modern topvoetbal"

08-02-2016 15:03

Club Brugge won zondagmiddag voor een tweede keer in enkele dagen tijd van grote rivaal AA Gent. Peter Vandenbempt is in zijn terugblik op het voetbalweekend lovend over de speelstijl van Club en de keuzes van Michel Preud'homme. 

"Het enthousiaste thuispubliek maakt een verschil bij Club Brugge", opent Vandenbempt bij Sporza. "En in tegenstelling tot enkele weken geleden heeft Preud'homme zijn tactiek niet aangepast aan Gent. Toen speelde hij met vijf of zes achteraan. Preud'homme heeft zijn team individueel en collectief maximaal laten presteren. Club speelde tactisch, gedisciplineerd en de pressing was hoog."

"Club speelde trouwens beter voetbal dan in de halve finale van de beker. Mogelijk is dat omdat ze vertrouwen uit de zege van enkele dagen geleden hebben geput. De mannen voorin - Abdoulay Diaby, Lior Refaelov en José Izquierdo - hebben gelopen en hard gewerkt. Dat is eigenlijk modern topvoetbal. De euforie bij Club Brugge is zeer terecht, maar het blijft een momentopname", besluit Vandenbempt.