Dutoit ziet idool flateren bij Standard: Ook een legende is een mens

Dutoit ziet idool flateren bij Standard: "Ook een legende is een mens"

08-02-2016 08:55

Op Sclessin ging Victor Valdés zondagavond de mist in tegen STVV. Aan de andere kant was William Dutoit dan weer indrukwekkend. De Franse doelman heeft geen palmares zoals Valdés, maar was zondagavond eventjes de betere van de twee in de gewonnen wedstrijd (1-2).

"Eigenlijk zou ik een foto met Valdés en mij willen, ook al was hij nog niet zo goed", zegt Dutoit in Het Laatste Nieuws. "Iedereen zal dan twijfelen of dat ik dat beeld niet met Photoshop bewerkt heb", lacht de Fransman.

"Ik kijk al heel mijn carrière op naar iemand als Valdés. Een legende, maar deze keer was hij niet zo goed. Zo zie je maar. Ook een legende is maar een mens. Hij kan ook fouten maken, net zoals ik tegen Anderlecht."

Cruciale redding
Dutoit was andermaal indrukwekkend. Zo hield hij op het einde zijn ploeg recht met een redding op een schot van Alexander Scholz. "Ik wist dat ze nog één kans zouden krijgen. Eigenlijk ging ik eerst naast de bal en zat ik een beetje gevangen in een bos van spelers. Toch kroop ik recht en wist ik die bal nog af te weren."

"Ik ben blij dat ik me herpakt heb, want vorige week kostte ik de ploeg nog punten tegen Anderlecht. Drie punten pakken in zo'n sfeer op Sclessin is magnifiek. Een mooi souvenir dat me nog lang zal bijblijven."