Belgische terugkeer voor Rode Duivel zit er niet in: Dan worden ze zot

Belgische terugkeer voor Rode Duivel zit er niet in: "Dan worden ze zot"

07-02-2016 14:51

Nicolas Lombaerts vertrok tegen alle verwachtingen in dan toch niet bij Zenit Sint-Petersburg. De verdediger leek op weg naar de Engelse competitie, maar tot een transfer kwam het niet. Ook een terugkeer naar België behoorde tot de mogelijkheden. Al is de kans dat hij ooit terugkeert niet al te groot.

De verdediger speelt momenteel in de anonimiteit in Rusland. Bij een terugkeer naar België, staat hij meteen in de spotlights. "Zeg nooit nooit, maar dat zou me wel tegenhouden, ja. Dat Daniel Van Buyten na het WK stopte, was de best mogelijke keuze. Zijn imago was perfect. Stel dat hij een paar slechte wedstrijden speelt, dan werd hij helemaal afgebrand. Veel heb je niet te winnen", zegt hij in Fan!.

Onder meer Club Brugge en AA Gent worden genoemd als een laatste eindstation voor Lombaerts. "Ik speelde in de jeugd bij Brugge en woon in het Brugse. Ik heb veel vrienden die voor Club supporteren. Maar als ik voor Gent speel, zullen zij commentaar hebben", lacht hij.

"Speel ik voor Club, dan zijn mijn Gentse vrienden ontevreden. En Anderlecht, dan worden ze helemaal zot. Ik zou daar misschien niet aan mogen denken, maar bij zo een terugkeer kan ik eigenlijk voor niemand goed doen", aldus de Rode Duivel.