Genkse toptransfer ontgoochelt: Hij legt zichzelf enorm veel druk op

Genkse toptransfer ontgoochelt: "Hij legt zichzelf enorm veel druk op"

06-02-2016 11:26

KRC Genk greep na een teleurstellende eerste seizoenshelft in. Tijdens de winterkoopjes trok het onder meer Ruslan Malinovskyi aan. De speler werd met groot gejuich onthaald, maar na enkele wedstrijden stelt de Oekraïner toch teleur. 

Malinovskyi maakte in het begin van het seizoen indruk toen hij met Zorya Luhansk eigenhandig Sporting Charleroi uit de Europa League knikkerde. Club Brugge stond klaar om hem te verwelkomen, maar dat ging niet door. Zes maanden later staat Malinovskyi bij KRC Genk. De verwachtingen zijn hoog. En die kan hij voorlopig niet inlossen. "Het probleem met Malinovskyi is dat hij zichzelf enorm veel druk oplegt", geeft Peter Maes aan in Het Belang van Limburg.

Toch zal Malinovskyi flink uit zijn pijp moeten komen als hij deel wil uitmaken van de Oekraïnse selectie. "Die jongen wil natuurlijk graag naar het EK en wil zichzelf hier daarom op zes maanden tijd bewijzen. Dat ligt niet voor de hand, als je ergens in het midden van het seizoen toekomt en je jezelf moet profileren zonder echte voorbereiding. Het is niet zo verwonderlijk dat hij een kleine terugval kende."