Hazard slaakt zucht van opluchting: Wilde geen vier maanden verder zonder goal

Hazard slaakt zucht van opluchting: "Wilde geen vier maanden verder zonder goal"

06-02-2016 08:55

Eden Hazard kon afgelopen week eindelijk een zware last van zich afschudden. De flankaanvaller maakte na lang wachten zijn eerste doelpunt van het seizoen voor Chelsea.

"Voor een aanvallende speler is het altijd belangrijk om doelpunten te maken", zegt Hazard in Het Laatste Nieuws. "Ik heb dit seizoen een handvol goeie matchen gespeeld, een paar hele goeie, maar dat doelpuntje ontbrak. En natuurlijk kan je niet negeren dat het al eind januari was, een lange periode zonder."

Hazard vierde het doelpunt (tegen MK Dons) niet al te uitbunding, in tegenstelling tot zijn ploegmaats. "Dat ze allemaal zo blij waren, deed me wel wat. De reacties waren briljant. Die periode zonder had wat gewicht op mijn schouders gelegd. Ik wilde geen drie of vier maanden meer verder zonder goal. Het was toch een beetje een opluchting."

De carrière van Hazard ging in steile lijn omhoog, maar zit nu toch in een grote dip. "Tot hier toe verliep mijn carrière fantastisch. Meer ups dan downs, maar dit jaar is dat helaas niet zo. Je kan enkel maar blijven werken en je best doen. Plezier proberen halen uit de zaken die je graag doet en er zal altijd wel een moment komen dat het tij keert."