MPH heeft niets dan lof voor zijn spelers: 'Sterkste kern waarmee ik ooit werkte'

MPH heeft niets dan lof voor zijn spelers: 'Sterkste kern waarmee ik ooit werkte'

05-02-2016 14:04

Club Brugge en AA Gent staan zondag voor de derde week in minder dan drie weken tegenover elkaar. Michel Preud'homme lijkt woensdag eindelijk een oplossing gevonden te hebben op het systeem van Hein Vanhaezebrouck. Naar aanloop van de komende partij, had de coach niets dan lof voor zijn spelersgroep.

"Zondag is een belangrijke wedstrijd", was Preud'homme meteen duidelijk op de persconferentie. "Iedereen staat dicht bij elkaar, de punten tellen nu meer. Gent is bovendien goed bezig en verdient de aandacht."

De coach van Club Brugge kan zondag alvast rekenen op een vrijwel volledig fitte kern. Naar eigen zeggen ook de sterkste kern waar hij ooit mee werkte bij Club. "Door blessures, vormpeil van de spelers, schorsingen: mijn keuze was nooit zo breed als nu. Mijn spelers kunnen allemaal zondag spelen. Ik mag mijn keuze vrij maken."

In de wintertransferperiode kreeg hij er met Wesley Moraes ook al meteen een extra targetman bij. De Braziliaanse spits lijkt wel nog niet klaar voor een plekje op de bank. "Ik heb Wesley nog niet veel aan het werk gezien, maar hij laat op iedereen een goede indruk na", aldus de trainer.