Preud'homme geeft pluim aan Brugse fans: Hopelijk krijgen we dat zondag weer

Preud'homme geeft pluim aan Brugse fans: "Hopelijk krijgen we dat zondag weer"

05-02-2016 12:56

Michel Preud'homme kon afgelopen woensdag voor het eerst het Gent van Hein Vanhaezebrouck verslaan. Een opsteker voor de coach, want zondag moet hij het trucje nog eens overdoen: hij vraagt daarbij de steun van de fans.

De ontlading bij Club Brugge was woensdag heel groot, maar dat had volgens Preud'homme niets te maken met een AA Gent-complex. "Er was woensdag euforie door het halen van de finale en de sfeer in het stadion. Dat heeft niets te maken met de tegenstander. Gent is goed bezig en verdient de aandacht. Wij maakten hetzelfde mee vorig seizoen", aldus Preud'homme op zijn persconferentie.

De coach heeft ook heel goed nieuws gekregen met het oog op zondag. "Mijn spelers kunnen allemaal zondag spelen. Ik mag mijn keuze vrij maken. Diaby heeft iets lichter getraind gisteren, maar pikt vandaag aan. De groep is klaar voor zondag. De intensiteit beviel me woensdag, ook op de tribune, hopelijk krijgen we dat zondag weer. Zondag is een belangrijke wedstrijd. Iedereen staat dicht bij elkaar, de punten tellen nu meer."

Veel trainers veranderen geen team dat pas een mooie overwinning heeft gehaald, maar Preud'homme misschien wel. Zijn rotatie is ondertussen beroemd en berucht. "Waarom ik roteer? Iedereen moet klaar zijn om te spelen indien nodig, en daarvoor moet iedereen minuten krijgen", legt hij uit.