OFFICIEEL: Buttner zet zijn handtekening onder een paars-wit contract

OFFICIEEL: Buttner zet zijn handtekening onder een paars-wit contract

01-02-2016 18:23
1

Anderlecht heeft zijn nieuwe linksachter beet. Paars-wit maakte de transfer van Alexander Büttner officieel bekend. Hij zal het nummer 28 dragen in het Astridpark. Büttner komt op huurbasis over van Dynamo Moskou.

Anderlecht zal Büttner tot het einde van het seizoen op huurbasis overnemen van het Russische Dinamo Moskou. Dat meldt de Belgische recordkampioen op de clubwebsite. De nieuwe linksachter moet het gemis van de geblesseerde Ivan Obradovic opvangen. Besnik Hasi heeft een probleem op linksachter sinds de Serviër in november geblesseerd raakte tijdens het duel tegen Moeskroen-Péruwelz.

Büttner kwam dit seizoen bij zijn club Dinamo Moskou niet voor in de plannen van trainer Andrei Kobelev. De Nederlandse verdediger ging op zoek naar meer speelminuten en vindt in het Astridpark een ideale plek om zijn carrière te herlanceren. Büttner maakte in 2012 de overstap van Vitesse naar Manchester United, maar kon niet doorbreken in Engeland. In 2014 trok hij naar de Russische hoofdstad. Vorig jaar speelde Büttner nog tegen paars-wit in de 1/16e finales van UEFA Europa League.

Bekijk het: Transferoverzicht: Jupiler Pro League winter 2015-2016