OFFICIEEL: Guardiola komend seizoen aan de slag bij Manchester City

OFFICIEEL: Guardiola komend seizoen aan de slag bij Manchester City

01-02-2016 14:15

Manchester City heeft maandagmiddag bekend gemaakt dat Pep Guardiola komend seizoen aan het roer staat bij de Engelse topclub. De Spaanse succestrainer komt over van Bayern München. Guardiola tekent een driejarig contract bij The Citizens.

Engelse media speculeerden al maandenlang over de aanstaande komst van Guardiola naar de Premier League. De naam van de Catalaan viel bij zowel bij Chelsea, Manchester United als City. Het wordt dus City, dat in 2014 nog kampioen werd van Engeland, maar afgelopen jaar de landstitel af moest staan aan Chelsea.

De aanstelling van Guardiola betekent automatisch dat City afscheid neemt van Manuel Pellegrini. De Chileense trainer was sinds de zomer van 2013 in dienst van The Citizens. Hij won met de Engelse grootmacht twee hoofdprijzen: de landstitel en de League Cup (beide in 2014).

Eind 2015 maakte de oefenmeester bekend dat hij aan zijn laatste seizoen in dienst van Bayern bezig was. Guardiola trad medio 2013 in dienst bij Der Rekordmeister. Sindsdien veroverde hij onder meer twee landstitels met de topclub. Ook dit seizoen lijkt Bayern af te koersen op het kampioenschap.