'Sporting Lokeren tast diep in de buidel voor speler uit Tweede Klasse'

'Sporting Lokeren tast diep in de buidel voor speler uit Tweede Klasse'

01-02-2016 12:10

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu ook zo goed als rond. Volgens Het Laatste Nieuws is er een akkoord tussen Sporting Lokeren en Cercle Brugge over de transfer van Mathieu Maertens. De middenvelder uit de Proximus League zou maandag een contract van 3,5 seizoenen tekenen in het Waasland. 

Lokeren zal in principe de transfer later op maandag bekendmaken. De ploeg van Georges Leekens zal een bedrag van om en bij de 500.000 euro op tafel leggen voor de twintigjarige middenvelder. Maertens zal in het Waasland tekenen voor 3,5 seizoenen en zal zo tot medio 2019 te zien zijn op Daknam. 

De interesse voor het jonge talent was al enkele dagen bekend. Naast Lokeren zag ook Zulte Waregem wel iets in de Cercle Brugge-speler, maar de ploeg van Francky Dury vist dus achter het net. 

Mohammed Ghadir staat dan weer op het punt om de club te verlaten. Ghadir tekende in de zomer van 2015 voor vier seizoenen bij Lokeren, maar kon er niet doorbreken. De aanvaller staat in de belangstelling van enkele clubs uit Israël.