OFFICIEEL: Deens toptalent trekt naar Kortrijk en wordt meteen uitgeleend

OFFICIEEL: Deens toptalent trekt naar Kortrijk en wordt meteen uitgeleend

01-02-2016 12:12

KV Kortrijk heeft Kenneth Zohoré officieel overgenomen van het Deense Odense. De aanvaller zal echter niet in actie komen voor de Kerels. Eigenaar Vincent Tan besloot namelijk om het Deense supertalent meteen terug uit te lenen aan zijn andere ploeg Cardiff City.

Cardiff City heeft momenteel een transferverbod aan zijn been waardoor het geen geld kan spenderen aan nieuwe aanwinsten. Eigenaar Tan heeft echter de perfecte oplossing gevonden voor het verbod. De Maleisiër heeft het Deense supertalent namelijk overgenomen met het geld van KV Kortrijk. Meteen daarop leent hij de aanvaller uit aan de Welshe club.

Officieel is Zohore dus een speler van KV Kortrijk, maar het is hoogst onwaarschijnlijk dat hij ooit in actie zal komen voor De Kerels. De aanvaller wordt tot het einde van het seizoen uitgeleend aan Cardiff City. Tan hoopt dat de jonge spits zich in de kijker speelt van andere (Engelse) clubs om hem daarna te verkopen. KV Kortrijk kan dus ook nog een lucratieve som verdienen aan de transfer van Zohore. Al dreigt de club wel een marionet te worden van de Maleisiër.

Lees ook: Transferoverzicht: Jupiler Pro League winter 2015-2016