OFFICIEEL: Standard trekt Afrikaans talent op huurbasis aan

OFFICIEEL: Standard trekt Afrikaans talent op huurbasis aan

21-01-2016 16:18

Standard heeft nog een speler naar Luik gehaald. De Rouches bereikten een akkoord met de Oegandese club Vipers SC over Faruku Miya. De aanvallende middenvelder wordt tot het einde van het seizoen gehuurd, met aankoopoptie.

Standard blijft maar niet stil op de transfermarkt. De Rouches haalden met Gabriel Boschilia al een nieuwe aanvallende middenvelder, maar krijgen er nu nog eentje bij. Miya wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Vipers SC. Standard kon ook een aankoopoptie in het huurcontract bedingen. De Luikenaren wonnen daarmee de strijd van enkele andere Europese clubs, die hem ook op de radar hadden staan.

In België is hij een nobele onbekende, maar in de competitie van zijn thuisland breekt hij wel potten. De amper achttienjarige middenvelder van Vipers Club scoorde vorig seizoen elf doelpunten en gaf zeven assists, in totaal heeft hij nu 20 goals op 49 wedstrijden. Het leverde hem al de prijs van Oegandees Voetballer Van Het Jaar op. Hij speelde ook al 24 keer voor de nationale ploeg van Oeganda. Daarin kon hij dertien keer scoren.

Lees het: Transferoverzicht: Jupiler Pro League winter 2015-2016