Jong toptalent KRC Genk staat tegenover moeilijke en carrièrebepalende keuze

Jong toptalent KRC Genk staat tegenover moeilijke en carrièrebepalende keuze

19-01-2016 19:20

Sinds het WK U17 in Chili is Dante Vanzeir hot. Als uitblinker van de jonge Duivels heeft hij de Belgische topclubs voor het uitkiezen, bij KRC Genk doen ze er alles aan om Vanzeir in de Cristal Arena te houden. Dat laatste verloopt wat stroef.

"Bijtekenen of niet mee op stage." KRC Genk zette haar meest beloftevolle jonge speler, Dante Vanzeir, stevig onder druk deze winter. De entourage van de jonge aanvaller was niet onder de indruk. Resultaat: Vanzeir niet mee naar Spanje. Is er iets gebroken tussen de belofte en de club met de beste jeugdopleiding van het land?

Dat kan haast niet anders. Ondanks verwoede pogingen van algemeen directeur Patrick Janssens om het ultimatum als goedbedoeld af te doen, staken al snel de eerste geruchten omtrent een transfer van de jeugdinternational de kop op. Anderlecht en Club Brugge staan te springen om Vanzeir binnen te halen, zij hadden immers ook naar het WK in Chili gekeken. 

KRC Genk heeft natuurlijk wel goede argumenten om Vanzeir nog even in Limburg te houden. De uitstekende omkadering die ook Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois grootmaakte, daar kan een jonge speler als Dante Vanzeir niet blind voor zijn. Het valt af te wachten wat Vanzeir met de interesse doet, en in welke mate hij nog heil ziet in een samenwerking met de club die hem niet mee op stage wilde nemen.