Opkuis in Beveren: twee overbodige Belgen gaan naar Derde Klasse

Opkuis in Beveren: twee overbodige Belgen gaan naar Derde Klasse

08-01-2016 12:37

Bij Waasland-Beveren wordt de kern deze winter afgeslankt, en dat heeft gevolgen voor onder meer Niels De Pauw en Alec Luyckx. Dat tweetal komt nauwelijks aan bod bij de Waaslanders, maar er is een oplossing gevonden in Derde Klasse.

De Pauw heeft vorig seizoen nog zijn kans gekregen in Play-Off 2, Guido Brepoels zette de centrale verdediger verschillende keren in de basis. Brepoels stelde in die Play-Offs bijna uitsluitend reservespelers op, en Waasland-Beveren ging dan ook volledig kopje onder: geen aangenaam debuut in Eerste Klasse voor de jongeling. De negentienjarige De Pauw zal volgens Het Nieuwsblad uitgeleend worden aan derdeklasser Sint-Niklaas, dat momenteel zevende staat in de Derde Klasse A.

Ook voor middenvelder Luyckx, een 20-jarige ex-jeugdspeler van Anderlecht, is er nu een club gevonden. Hij mag zijn kunnen gaan bewijzen bij Cappellen, de nummer zes uit Derde Klasse B. Geen van beide spelers kregen dit seizoen ook maar één speelminuut voor de Waaslanders. De contracten van beide spelers lopen af in de zomer, en het is hoogst twijfelachtig dat Waasland-Beveren één van beide contracten gaat verlengen.