Elftal van het Jaar: AA Gent domineert, Anderlecht bijna de grote afwezige

Elftal van het Jaar: AA Gent domineert, Anderlecht bijna de grote afwezige

31-12-2015 14:00

De afgelopen dagen ging VoetbalPrimeur.be op zoek naar de beste spelers van de eerste 20 speeldagen van dit seizoen. De stemming is nu afgelopen en het elftal is bekend. 

AA Gent mag zich de hofleverancier van het gebeuren noemen. De spelers van Club Brugge en Anderlecht konden u niet echt overtuigen. Samen leveren ze drie spelers af. Racing Genk, STVV en Oud-Heverlee Leuven vaardigen elk één speler af.

Doelman – William Dutoit (STVV)
Voor een plaats onder de lat merkten we een hevige strijd op tussen William Dutoit en Matz Sels. Uiteindelijk haalde de doelman van STVV het van zijn Gentse collega. Veel scheelde het niet. Dutoit kreeg 43% van de stemmen achter zijn naam. Sels moest zich tevreden stellen met 42% van de stemmen.

Rechtsachter – Thomas Foket (AA Gent) 
Ook op de rechtsachter moest een speler van AA Gent alles uit de kast halen om te winnen. Uiteindelijk slaagde Thomas Foket daar in tegenstelling tot ploegmaat Sels wel in. Hij versloeg Thomas Meunier van Club Brugge. Maar de voorsprong was niet al te groot. 

Centrale verdediger – Christian Kabasele (Racing Genk)
Nee, Racing Genk overtuigde niet al te vaak in de eerste 20 wedstrijden van dit seizoen, maar week in week uit stond Kabasele er. De jonge Belg miste dit seizoen nog geen minuut. Het leverde hem 28% van de stemmen op.

Centrale verdediger - Stefan Mitrovic (AA Gent)
In het centrum krijgt Kabasele het gezelschap van Stefan Mitrovic (18%). De Buffalo haalde het nipt van Anderlecht-speler van Kara Mbodji.

De linksachter – Nana Asare (AA Gent)
Dat de Buffalo’s een geweldige eerst helft van het seizoen draaiden, komt duidelijk terug in ons elftal. AA Gent levert immers ook nog een derde verdediger, Nana Asare. Op de linkerflank leeft Asare zich al het hele seizoen uit. Zowel offensief als defensief is hij een meerwaarde.

Middenveld – Sven Kums (AA Gent)
Wie anders dan Sven Kums haalde op het middenveld het meeste stemmen? Ondanks 9 stevige concurrenten haalde Kums eenvoudig 27% van de stemmen. Nu haalt hij jullie elftal, zien we hem straks ook pronken met de Gouden Schoen? 

Middenveld – Ruud Vormer (Club Brugge) 
Het vuile werk op het middenveld laat u over aan Ruud Vormer. De Nederlander is bij Club Brugge een onmisbare pion en ook de VoetbalPrimeur.be-bezoekers stemden op Ruud, Ruud, Ruud! Vormer kreeg 23% van de stemmen achter zijn naam.

Middenveld - Leandro Trossard (Oud-Heverlee Leuven)
Wie op het middenveld als derde en laatste speler Dennis Praet van Anderlecht had verwacht, komt bedrogen uit. Ook assistenkoning Onur Kaya ontbreekt. Leandro Trossard mag zich de derde middenvelder van jullie middenveld noemen. Voor het seizoen stuurde Peter Maes hem nog richting Oud-Heverlee Leuven. Nu wil de Racing Genk-trainer hem terug. Niet moeilijk, want Trossard ontpopte zich in Leuven tot een echte smaakmaker.

Aanval - Abdoulay Diaby (Club Brugge)
Voorin haalde Abdoulay Diaby een beetje verrassend het meeste stemmen binnen. Hij kwam immers traag op gang bij Blauw-Zwart. In de eerste 20 wedstrijden wist hij wel 9 keer te scoren. Hij trof onder meer 4 keer raak tegen Standard.

Aanval – Stefano Okaka (Anderlecht)
Targetman Okaka redt de eer van Anderlecht. Toen hij naar Brussel kwam, stelden veel mensen zich vragen. In het verleden scoorde hij immers amper doelpunten. Toch bleek Okaka een schot in de roos. De sterke Italiaan weegt op een verdediging, is amper van de bal te zetten en pikt ook regelmatig een belangrijk doelpunt mee.

Aanval - Laurent Depoitre (AA Gent)
De laatste speler, die uw elftal haalde is natuurlijk nog een speler van AA Gent, Laurent Depoitre. Hij mag dan geen doelpuntenmachine zijn. Van goudwaarde is hij zeker en vast. Depoitre stond er in de eerste seizoenshelft. Of we hem in 2016 nog gaan zien op de Belgische velden is twijfelachtig.

De Trainer – Hein Vanhaezebrouck (AA Gent)
Als trainer voor dit geweldige elftal koos u massaal voor Hein Vanhaezebrouck. Van augustus tot december boekte hij het ene na het andere succes. Op de eerste 20 speeldagen van de competitie verloor hij amper 1 keer. Dat hij 52% van de stemmen achter zijn naam kreeg, is niet abnormaal.