Gillet haalt zijn neus op voor aanbod van Amerikaanse topclub

Gillet haalt zijn neus op voor aanbod van Amerikaanse topclub

02-12-2015 06:53

De interesse in Guillaume Gillet neemt alleen maar toe. De polyvalente speler van Anderlecht is aan het einde van dit seizoen einde contract en heeft de clubs voor het uitkiezen. Van paars-wit mag hij vertrekken in januari, maar een langer verblijf zit er ook in.

Er zijn maar liefst drie opties voor Gillet. 'Mister Europe' maakte met Anderlecht de afspraak dat hij in januari al mag vertrekken. Als hij toch beslist om te blijven tot het einde van het seizoen, kan dat ook. Omdat men bij Anderlecht enorm tevreden is van Gillet mag hij ook nog langer blijven. Zo ligt er een contractverlenging voor hem klaar. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Verschillende ploegen hebben hun interesse al laten blijken. Zo tonen Nantes en Watford serieuze belangstelling. Het Amerikaanse LA Galaxy bood hem zelfs al een contract aan. "Ik kreeg pas een aanbod van LA Galaxy, maar ik heb er geen gevolg aan gegeven", zegt Gillet in Het Nieuwsblad.

Gillet vindt de Amerikaanse competitie niet te min, maar wil er ooit wel aan de zijde van ex-ploegmaat Sacha Kljestan bij de NY Red Bulls spelen. "Ze weten dat ik er graag op een dag zou spelen en wat de voorwaarden zijn. Maar ­financieel was LA niet interessant", aldus Gillet.