KRC Genk met de handen in het haar: We missen een type Jelle Vossen

KRC Genk met de handen in het haar: "We missen een type Jelle Vossen"

01-12-2015 16:15

Het is alle hens aan denk bij KRC Genk. Na twee seizoenen Play-Off 2 moeten de mannen van Peter Maes dit jaar Play-Off 1 halen. Om dat doel te bereiken, werden kosten nog moeite gespaard. Een geheel nieuwe technische staf ging met de grove borstel door de kleedkamer. Zeventien speeldagen later is de Limburgse oogst eerder mager.

Igor De Camargo en Yoni Buyens moesten voor de ervaring zorgen. Sébastien Dewaest is een zekerheid achterin, Neeskens Kebano belichaamt frivole aanvalsdrang. Alejandro Pozuelo heeft een verleden in de Primera Division. Leandro Bailey en Unes Unal zijn twee prachtige kastanjes in een ruwe bolster en moeten nog openbreken. Toch kan geen van hen écht het verschil maken voor dit Genk.

Vooral het aanvallende schoentje knelt. "Onze ambitie is de top zes. Het zou dramatisch zijn als we daar niet bij zijn", stelt sportief directeur Dimitri De Condé aan de sportredactie van TV Limburg. 

De Condé stelt dat zijn coach Peter Maes van achteruit aan het team is beginnen bouwen. Hij wenst positief te blijven, aanvallend en aantrekkelijk voetbal komt er wel. "Alleen is de omschakeling moeilijk."

Twintig doelpunten in zeventien matchen. Dat is het magere bilan van al die offensieve weelde die Genk heeft lopen. Maar liefst negen ploegen kunnen betere statistieken voorleggen. Met vijf treffers is Igor De Camargo alleen topschutter. Dat zegt alles.

Een echte killer ontbreekt dus in de Genkse rangen. Een killer die ze vroeger met Jelle Vossen wél hadden lopen. De Condé kondigt aan dat er budgetten worden vrijgemaakt om tijdens de wintermercato versterkingen te halen. "We missen een echte killer. Een Jelle Vossen. Iemand die uit het niets een goal kan creëren, hebben we nu niet. Wel spelers die hard moeten werken om een kans te creëren", aldus De Condé. 

Benieuwd wie na nieuwjaar voor de Genkse goals zal zorgen.