Het kon niet zijn dat hij op zijn leeftijd al opgebrand was

"Het kon niet zijn dat hij op zijn leeftijd al opgebrand was"

01-12-2015 08:58

MAtias Suarez was samen met Idrissa Sylla de uitblinker in de wedstrijd tegen Oud-Heverlee Leuven. Na veertien lange maanden lukte het de Argentijnse aanvaller eindelijk om nog eens te scoren. Een enorme opluchting en een overwinning voor Suarez, maar ook zijn Barcelonese kniespecialisten. 

Niet enkel voor Suarez is het een hele opluchting dat de Argentijn opnieuw naar zijn beste niveau toegroeit. In Het Nieuwsblad steekt Miki Marin, één van de specialisten die Suarez onder handen nam, zijn tevredenheid niet onder stoelen of banken. "Dat al zijn werk nu stilaan beloond wordt, is een overwinning voor Mati. En voor hem alleen."

Het voetbalgeluk droop er opnieuw af bij de Anderlecht-aanvaller. Dat hij voor het eerst in veertien maanden opnieuw tot scoren kwam deed hem zichtbaar deugd. "Hij had dat doelpuntje nodig om zijn vertrouwen terug te vinden. Een spits leeft van doelpunten. Dat geldt zowel voor Lionel Messi als voor Matias Suarez", zegt Marin. 

100% fit

De lijst van mensen die niet meer in een terugkeer van Suarez geloofden is lang. De Spaanse kniespecialisten hebben de hoop nooit opgegeven. ""Het kon niet zijn dat hij op zijn leeftijd al opgebrand of kapot ­gespeeld was." Dat bewijst de aanvaller nu. "Medisch gezien is hij weer honderd procent. Tijdens de interlandbreak is Mati hier nog op ­bezoek geweest. Toen hebben we kunnen constateren dat er eindelijk weer stabiliteit te vinden is in zijn knie", besluit Marin.