Standard gaat niet akkoord met Bondsparket en wil mildere straf voor verdediger

Standard gaat niet akkoord met Bondsparket en wil mildere straf voor verdediger

30-11-2015 18:32

Standard Luik is het niet eens met de straf voor Renigal Goreux. Het Bondsparket vroeg maandag vier wedstrijden schorsing (waarvan drie effectief) en een boutje van 1.200 euro voor de rechtsachter. Via de Geschillencommissie van de KBVB willen de Rouches strafvermindering proberen te verkrijgen.

Standard won afgelopen weekend met 2-3 van Zulte Waregem, maar eindigde de wedstrijd met negen spelers. Goreux werd in de 86e minuut uitgesloten nadat hij scheidsrechter Serge Gumienny een duw gaf. Goreux was van mening dat hij een vrijschop moest krijgen, maar Gumienny liet spelen.

Standard kan zich niet vinden in het strafvoorstel van het Bondsparket, dat streng handelt ten opzichte van fysiek contact met de scheidsrechter en wil Goreux drie wedstrijden van het voetbalveld houden. Dinsdagmiddag zal Standard zich samen met Goreux verantwoorden voor de Geschillencommissie, meldt Belga.

Door deze actie van Standard ontloopt de rechtsachter van de Rouches een schorsing tijdens de achtste finales van de Beker van België. Woensdag ontvangt Standard STVV in de Croky Cup.