Dreigingsniveau drie, maar nog steeds nul voetbalsupporters in het Brussels Gewest

Dreigingsniveau drie, maar nog steeds nul voetbalsupporters in het Brussels Gewest

26-11-2015 17:57

Ondanks het verlaagde dreigingsniveau in het Brussels Gewest, komt het gemeentebestuur van Anderlecht niet terug op de beslissing om de partij tegen OH Leuven achter gesloten deuren te spelen. Anderlecht vraagt haar supporters begrip te tonen voor de uitzonderlijke situatie.

Woensdagmiddag werd beslist dat de wedstrijd tussen Anderlecht en OHL zonder supporters gespeeld zou worden vanwege dreigingsniveau vier. Donderdagmiddag werd de terreurdreiging teruggeschroefd naar niveau drie. Toch mogen de Anderlechtfans het stadion niet binnen zondag.

Op de clubwebsite reageert paars-wit: “Het is een overheidsmaatregel die we met z'n allen moeten eerbiedigen, vooral in het kader van de recente gebeurtenissen. Veiligheid is voor ons allen prioriteit nummer één. We vragen iedereen om begrip op te brengen voor deze ongewone situatie die ook voor de club pure overmacht is.”

De wedstrijd tussen Anderlecht en Oud-Heverlee Leuven gaat voor de duidelijkheid dus door op zondag 29 november in een leeg Astridpark. De aftrap wordt om 14u30 gegeven.