Op enkele uitzonderingen na wordt er gewoon gevoetbald in Brussel

Op enkele uitzonderingen na wordt er gewoon gevoetbald in Brussel

26-11-2015 13:44

Het Provinciaal Comité van Brabant heeft besloten om geen algemene afgelasting door te voeren voor de wedstrijden van komend weekend. Dat staat te lezen op de website van de KBVB.

"Wat betreft de wedstrijden geprogrammeerd op het territorium van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, waarvan de installaties gesloten zijn op beslissing van de gemeentelijke instanties of de politie, verzoeken wij de clubs het secretariaat van het PC.Brabant onmiddellijk te verwittigen", luidt de boodschap.

Er is dus geen sprake van een algemene afgelasting van de wedstrijden in de regio Brussel. Eerder raakte wel bekend dat Anderlecht als gevolg van het verhoogde dreigingsniveau OHL achter gesloten deuren moet ontvangen.

"RSC Anderlecht werd gisteren geraakt door een uitzonderlijke maatregel die de club, de spelers, de trouwe supporters en de partners diep raakt", meldde Paars-Wit donderdag nog. "Het is een overheidsmaatregel die we met z'n alen moeten eerbiedigen vooral in het kader van de recente gebeurtenissen. Veiligheid is voor ons allen prioriteit nummer één. We vragen iedereen om begrip op te brengen voor deze ongewone situatie die ook voor de club pure overmacht is".

Ook het tweedeklasseduel tussen Union en Deinze en de wedstrijd in eerste provinciale tussen Stockel en Schaarbeek worden niet gespeeld.