'Toptransfer in de maak: Chelsea gaat in de zomer voor Engelse topschutter'

'Toptransfer in de maak: Chelsea gaat in de zomer voor Engelse topschutter'

26-11-2015 12:26

Chelsea gaat komende zomer vol voor Harry Kane. De 22-jarige spits van Tottenham Hotspur zou Diego Costa moeten opvolgen. De Londense club twijfelt namelijk over het aanblijven van de Spanjaard.

Dat meldt tabloid The Daily Mail donderdag groot. Chelsea ziet in Kane een goed alternatief voor Costa, die dit seizoen veel negatieve aandacht krijgt. Zo was de 27-jarige spits betrokken bij een aantal opstootjes en leek hij dinsdagavond ruzie te hebben met trainer José Mourinho in de rust van Maccabi Tel Aviv – Chelsea (0-4). Daarom is het maar de vraag of Chelsea na dit seizoen verder wil met Costa.

Aanstaande zondag neemt Kane het met Tottenham op tegen Chelsea. De Spurs maken een goed seizoen door en willen graag in de top-vier eindigen. Daarom denkt de boulevardkrant dat Tottenham zijn spits in de winterstop niet zal willen laten gaan.

Naast de interesse van Chelsea was de belangstelling van Manchester United en Bayern München voor de Engels international eerder al bekend. Afgelopen zomer liet Tottenham nog weten dat Kane 'onder geen enkele voorwaarde te koop is', toen Louis van Gaal hengelde naar Kane's diensten. Kane heeft bij de Spurs nog een contract tot medio 2020.