Scholes kraakt United opnieuw: 'Heb het gevoel dat hij geen échte spits is'

Scholes kraakt United opnieuw: 'Heb het gevoel dat hij geen échte spits is'

26-11-2015 11:41

Paul Scholes kon onmogelijk tevreden zijn met het resultaat en het spel van Manchester United tegen PSV (0-0). Volgens de oud-middenvelder neemt United veel te weinig risico's in het aanvalsspel en moet het in januari op zoek gaan naar een échte spits.

De 41-jarige Scholes was woensdagavond actief als analist voor BT Sport en was niet mals in zijn kritiek. "United is heel ver verwijderd van het niveau van FC Barcelona en Bayern München." Die teams hebben volgens Scholesy veel meer kwaliteit in met name de voorhoede. "Je kan dan wel goed verdedigen, als je geen aanvallers hebt die het verschil kunnen maken, kom je in de problemen."

Scholes lichtte één speler in het bijzonder uit. "Martial lijkt er niet mee te zitten als hij een kans mist. Als je een spits bent, moet je alles geven om te scoren, moet dat je enige doel zijn. Ik heb het gevoel dat hij geen échte spits is, dus misschien moet United in de winterse transferperiode op zoek naar een goaltjesdief."

Ook keek Scholes vooruit naar de kansen van zijn oude club in Europa. "Ze hebben nog wel kans om de volgende ronde van de Champions League te bereiken, maar ik vertrouw er niet op dat ze winnen van Wolfsburg."