Groep G: Chelsea tankt vertrouwen in Tel Aviv, Dinamo Kiev verrast tegen Porto

24-11-2015 23:12

Chelsea en Dinamo Kiev hebben goede zaken gedaan in groep G van de Champions League. De Engelsen wonnen eenvoudig van Maccabi Tel Aviv, met 4-0, en Dinamo Kiev boekte een verrassende zege bij FC Porto: 0-2.

Chelsea had in Israël zeer weinig moeite met Maccabi, al werd het klasseverschil voor de pauze nog niet in treffers uitgedrukt. Alleen de naam van Gary Cahill verscheen op het scorebord. Maccabi kwam al na veertig minuten met tien man te spelen. Ben Haim kreeg rood wegens een forse overtreding op Diego Costa.

Na de pauze liepen The Blues rustig uit naar een dikke zege. Willian benutte een vrije trap en in de slotfase waren het Oscar en Kurt Zouma die scoorden. Laatstgenoemde viel overigens in voor aanvoerder John Terry. Hij ging met een brancard het veld af en lijkt een op ernstige blessure te hebben opgelopen.

FC Porto - Dinamo Kiev 0-2
In Portugal boekte Kiev een knappe overwinning: 0-2. Jarmolenko was voor de pauze trefzeker vanaf de penaltystip, na de rust bracht González de gasten op 2-0. Porto mag zich samen met Chelsea nog wel koploper noemen in groep H, met tien punten uit vijf duels. Kiev volgt met acht uit vijf. En Maccabi? Vijf gespeeld, nul punten en slechts één goal.