Oostende als herfstkampioen is een grap. Die club stelt niets voor

"Oostende als herfstkampioen is een grap. Die club stelt niets voor"

13-11-2015 16:00
1

Niet iedereen is fan van KV Oostende. Professioneel cynicus Herman Brusselmans begrijpt niet hoe de club van Marc Coucke zich tot herfstkampioen wist te kronen. In zijn wekelijkse column in Het Laatste Nieuws trekt hij hard van leer tegen de fiere kustploeg. 

Brusselmans schuwt -zoals we van hem gewoon zijn- de straffe uitspraken niet. “Hoe is het godsgloeiend toch mogelijk dat KV Oostende herfstkampioen is geworden? Die hele club stelt toch geen reet voor? Plus, en laten we daar eerlijk in zijn, dat hele Oostende tour court stelt toch geen reet voor?”, schrijft hij in Het Laatste Nieuws. 

Als geoefend meester van de letteren grossiert Brusselmans in beeldspraak. Hij legt moeiteloos de link tussen KV Oostende en de visvangst en de scheepvaart. “Toegegeven, het is een redelijk belangrijke doorgangshaven in verband met de import/export van panharing en rolmops, maar verder heeft Oostende, zeker in het buitenland, nog minder aanzien dan Waarschoot, Sint-Gillis-Waas of ja zelfs Zulte Waregem.”

Oostende is overigens niet de enige club die Brusselmans op de korrel neemt. “Maar ja, dat Oostende herfstkampioen is, dat is natuurlijk de schuld van dat malle AA Gent, dat erin slaagde om thuis te verliezen van die semi-marginale koekenbakkers uit Charleroi.”