OFFICIEEL: STVV heeft nieuwe hoofdtrainer nu al beet

OFFICIEEL: STVV heeft nieuwe hoofdtrainer nu al beet

08-09-2015 13:45

Er werden nauwelijks andere kandidaten genoemd, dus hoeft het geen verrassing te heten: Chris O'Loughlin wordt de nieuwe hoofdtrainer van STVV. De Noord-Ier heeft nauwelijks ervaring, maar krijgt toch het vertrouwen van het bestuur.

Tijdens zijn voorstelling bij Standard maakte kersverse coach Yannick Ferrera zelf bekend wie hem gaat opvolgen. Hij heeft alle vertrouwen in zijn voormalige assistent, de 37-jarige O'Loughlin. Hij is al twee jaar actief in Limburg en kent ondertussen dus het klappen van de zweep bij de Kanaries.

O'Loughlin heeft de Britse nationaliteit, maar groeide vooral op in Zuid-Afrika. Daar was hij nooit een begenadigd voetballer, zodat hij snel koos voor het trainersvak. Voor STVV was hij al actief bij Orlando Pirates en Supersport, hij was ook even assistent bij Melbourne Victory in Australië. Zijn ervaring als hoofdtrainer is heel beperkt: het enige dat hij op dat vlak kan voorleggen zijn twee seizoenen bij de Congolese club AS Vita. O'Loughlin zet dus een grote stap in het onbekende, maar heeft één geruststellende gedachte. Ook Yannick Ferrera was een nobele onbekende toen hij bij STVV aan de slag ging.