Vossen en Club Brugge zijn een 'match made in heaven': Dat past bij Jelle

Vossen en Club Brugge zijn een 'match made in heaven': "Dat past bij Jelle"

01-09-2015 07:05

Club Brugge verraste zondagnacht vriend en vijand door Jelle Vossen bij Burnley weg te halen. Het Genkse icoon was nog maar net vertrokken naar Engeland, maar keert enkele maanden na zijn transfer al terug. In Genk waren de supporters absoluut niet tevreden met zijn beslissing.

Tegen alle verwachtingen in werd Vossen terug naar België gehaald. Zijn vader Rudi Vossen verklaart zijn verrassende keuze. "De situatie bij Burnley was voor Jelle niet meer de meest optimale", zegt hij in Het Belang van Limburg. "Laat me duidelijk zijn: Absoluut vertrekken was voor ons geen must, integendeel. Alleen, als er interessante aanbiedingen waren zouden we wel luisteren. We wisten dat Club Brugge in het verleden al geïnteresseerd was", aldus vader Rudi. 

"De mentaliteit in Brugge past ook goed bij Jelle. Blauw-Zwart is een club waar alleen harde, noeste arbeid resultaat oplevert, een club met eigenheid ook. Iets wat bijvoorbeeld Schalke 04 ook heeft. Dat past bij Jelle."

Volgens verschillende kwatongen was Club Brugge al een hele zomer aan het onderhandelen met Vossen (en Burnley) en konden ze de spits zo voor een prikje weghalen. Dat weerlegt vader Vossen. "Het eerste contact is nog geen vier dagen oud", zegt Rudi. "Alles ging heel vlot. Het tijdstip, de omstandigheden: Club kwam deze keer wel op het juiste moment."