Voormalig toptalent van Standard heeft bijzonder slecht nieuws voor Rode Duivels

Voormalig toptalent van Standard heeft bijzonder slecht nieuws voor Rode Duivels

25-08-2015 20:12

De kans dat we Paul-José Mpoku ooit nog zullen bewonderen in een shirt van de Rode Duivel, is zo goed als onbestaand. De aanvallende middenvelder maakte dinsdag namelijk bekend dat hij niet voor België wil uitkomen.

Mpoku kwam al heel zijn leven uit voor de jeugdselecties van de Rode Duivels, maar daar kwam in januari van dit jaar plots verandering in. Mpoku werd namelijk opgeroepen voor de nationale ploeg van Congo. Dinsdag maakte de voormalige sterspeler van Standard Luik bekend dat hij nooit meer voor de Rode Duivels zal uitkomen.

"Zoals ik eerder al zei, had ik eerst wat tijd nodig om na te denken over de belangrijkste beslissing uit mijn voetbalcarrière. Vandaag kan ik dan ook meedelen dat ik voor de nationale ploeg van Congo zal uitkomen. Ik aanvaard de uitnodiging van Florent Ibenge en ik zal het truitje van Congo met heel veel plezier en trots dragen. Ik wens ook nog eens te benadrukken dat ik zowel van Congo als België hou en dat zal niet zomaar veranderen", klinkt het op Facebook.