Standard klaart de klus: nieuwe publiekslieveling staat op
Luikenaar maakt zich heel populair

Standard klaart de klus: nieuwe publiekslieveling staat op

09-08-2015 21:38

Het was een moeilijke bevalling, maar Standard heeft in eigen huis Waasland-Beveren opzij gezet. De Rouches hadden kansen te over, maar pas in de tweede helft ging er eindelijk eentje in. Ondertussen ontpopte nieuweling Anthony Knockaert zich tot publiekslieveling.

Al snel in de eerste helft werd duidelijk dat het een potje eenrichtingsvoetbal ging worden. Standard trok vol in de aanval, de bezoekers beperkten zich vooral tot tegenhouden. Nieuwkomer Mohammed Yattara mocht voor het eerst aan de match beginnen en had bijna een droomdebuut: zijn open kans na twintig minuten ging echter over. Ook Adrien Trebel was dichtbij een doelpunt, maar hij raakte het doelhout. Voor de rest waren er vooral kleine kansjes, maar de Waaslanders bleven constant onder druk.

Na de koffie lukte het Standard dan eindelijk toch, zij het op een stilstaande fase. De boomlange Ricardo Faty kon de ban op het uur uiteindelijk toch breken met het hoofd. Even later was de match bijna gespeeld, maar Laurent Henkinet verrichte een mirakel op een dubbele poging van Trebel. Dat bezuurde Standard nog bijna, want de laatste twintig minuten waren zonder twijfel de sterkste van Waasland-Beveren. De gedoodverfde degradatiekandidaat ging dan toch zijn kans en drukte Standard terug, maar echt open kansen kwamen er niet meer. Standard begint zo met een verdienstelijke zes op negen, Waasland-Beveren houdt het bij drie op negen.

De zege van Standard miste misschien wat kleur, maar het publiek was wel helemaal mee. Dat had veel te maken met Anthony Knockaert: de onvermoeibare flankspeler jutte de fans constant op en ging ook volop in de strijd. Een nieuwe Luikse publiekslieveling lijkt geboren.