RSC Anderlecht en KRC Genk lopen miljoenen mis, toptalent verkast naar AS Roma
H'Maidat tekent woensdag een contract bij AS Roma

RSC Anderlecht en KRC Genk lopen miljoenen mis, toptalent verkast naar AS Roma

02-08-2015 08:43

Het lijkt er op dat enkele Belgische clubs een paar miljoentjes mislopen. Naar alle waarschijnlijkheid tekent Ismael H'Maidat woensdag een contract bij AS Roma. Velen hebben nog nooit gehoord van de Marokkaanse Nederlander, maar hij doorkruiste bijna heel het land. 

H'Maidat is een twintigjarige aanvallende middenvelder en speelt nu bij het Italiaanse Brescia. Hij wist zich daar te ontpoppen tot één van de sterkhouders van de ploeg. H'Maidat speelde in 29 wedstrijden mee en zette ook één doelpuntje achter zijn naam. Daardoor kwam hij op de radar te staan van verschillende Italiaanse topclubs. Grootmacht AS Roma reageerde het snelst en lijkt nu de jonge Nederlander aan zich te binden. En dat voor een bedrag van twee miljoen euro. Dat meldt Gazzetta dello Sport

En dit is misschien een serieuze aderlating voor het Belgische voetbal. H'Maidat speelde namelijk in de jeugdreeksen van bijna een half dozijn Belgische clubs, waaronder ook KRC Genk en RSC Anderlecht. In 2014 was H'Maidat nog actief bij de Brusselse club, maar verkaste plots naar Brescia. Daar kwam hij uit in de Serie B, de Italiaanse Tweede Klasse.