Bijna tweedeklasser doet straffe uitspraak: Volgend jaar de titel
Moeskroen-Péruwelz heeft een erg ambitieus plan

Bijna tweedeklasser doet straffe uitspraak: "Volgend jaar de titel"

20-07-2015 16:57

Enkele maanden geleden stond het water aan de lippen van Moeskroen-Péruwelz. De Henegouwers zaten met financiële moeilijkheden, zochten een nieuwe overnemer na het stopzetten van de samenwerking met Lille en moest op zoek gaan naar nagenoeg een volledig nieuw team. 

Bovendien kreeg Moeskroen-Péruwelz ook nog eens Lierse SK en Cercle Brugge in hun nek. Beide teams konden het niet begrijpen dat de club een licentie had verkregen om terug aan te treden in de Jupiler Pro League. Zij stapten naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport. Ondertussen blijft Moeskroen-Péruwelz zijn licentie behouden én heeft het een nieuwe investeerder: Pini Zahavi. 

De steenrijke Israëliër heeft nauwe banden met Chelsea en wist ook enkele noemenswaardige spelers aan te trekken. Maar Zahavi heeft nog grootsere plannen met de club. "Nu willen we Play-Off 1 halen, volgend seizoen mikken we op de titel. Daarnaast willen we snel een nieuw stadion voor 20.000 fans" doet technisch directeur Teni Yerima de supporters van Les Hurlus watertanden in Het Laatste Nieuws