Kopzorgen voor Club Brugge nog voor de competitie van start gaat
Clement maakt zich zorgen over de staat van het kunstgrasveld van STVV

Kopzorgen voor Club Brugge nog voor de competitie van start gaat

08-06-2015 22:34

De Pro League heeft maandag de nieuwe kalender voorgesteld. Club Brugge mag op bezoek bij promovendus Sint-Truiden. Op zich moet dit een haalbare kaart zijn voor Blauw-Zwart, maar de Limburgers spelen wel op een kunstgrasveld. Voor vele voetballers zal dit een aanpassing vergen en daar maken ze zich bij Club Brugge een beetje zorgen om.

Assistent-coach Philippe Clement weet dat de openingswedstrijd tegen Sint-Truiden op verschillende vlakken interessant kan zijn. "Starten met een uitwedstrijd tegen de kampioen van tweede klasse is al een eerste serieuze opdracht. Komt daarbij dat het op een kunstgrasveld moet gebeuren. Het is al een tijdje geleden dat ik daar langs ben geweest. Ik kan dus niet inschatten in welke staat deze mat zich momenteel bevindt. Deze wedstrijd moet bovendien in volle zomerperiode gespeeld worden en situeert zich net voor onze eerste Europese opdracht."

Op de website van Club Brugge gaat Clement verder in op de competitiestart. "De volgende drie speeldagen worden we geconfronteerd met drie clubs (Mechelen, Charleroi en Kortrijk) die Play-Off 1 ambiëren. Het is natuurlijk vandaag allemaal theorie, want laat ons finaal niet vergeten dat alle wedstrijden toch moeten gespeeld worden. Ik vind het wel een groot voordeel dat er geen topwedstrijden op het programma prijken tijdens de transferperiode."