Jeugdige talenten zien geen toekomst bij Standard
Veel jeugdtalenten zoeken andere oorden op

Jeugdige talenten zien geen toekomst bij Standard

28-05-2015 15:21

Er is een negatieve trend bezig binnen de jeugdwerking van Standard. Er zijn maar liefst al elf jeugdtalenten vertrokken, ofwel naar het buitenland ofwel naar een andere Belgische topclub. Standard maakt zich ongerust als deze trend zich blijft doorzetten.

Er zouden twee grote redenen zijn dat vele talenten de deur bij Standard achter zich dicht trekken. Volgens sportief adviseur Axel Lawaree is de belangrijkste reden dat de UEFA de opleidingsvergoeding van 40.000 euro naar 10.000 heeft teruggebracht. Sport- voetbalmagazine weet ook dat het serieus rommelt bij de jeugdwerking.

Christophe Dessy, de jeugdcoördinator bij de Rouches, zou met zowat iedereen overhoop liggen binnen de club. Ook met de ouders en de spelersmakelaars heeft hij geen goed contact. Maar hij stelde zelf wat jeugdcoaches aan en Duchâtelet is niet geneigd hem te laten vertrekken.

Verder zien de jeugdspelers ook geen toekomst bij Standard. Afgelopen seizoen speelde niemand zich in de kijker in het A-elftal.

Zo zijn onlangs de volgende talenten vertrokken: Zinho Vanheusden (15) naar Inter, Thibaut Verlinden (15) naar Stoke, Ilias Moutha-Sebtaoui (16) naar Manchester United, maar er zijn ook jongeren vertrokken naar Anderlecht, Club Brugge en zelfs Waasland-Beveren waar ze een plaats in de A-kern voorgespiegeld krijgen.