Genk-youngsters halen originele grap uit: De Ceulaer vloekte zich een ongeluk
De Ceulaer kon niet lachen om pornofilms

Genk-youngsters halen originele grap uit: "De Ceulaer vloekte zich een ongeluk"

16-05-2015 17:36

De Nederlandse jeugdinternational Sandy Walsh timmert langzaam aan de weg bij Racing Genk. Als voetballer moet hij nog groeien, maar qua vindingrijkheid moet niemand hem nog iets leren. Op stage in Turkije hield hij verschillende ploegmaats op meesterlijke wijze voor de aap.

Walsh doet zijn verhaal in Het Nieuwsblad. "We waren op stage in Turkije, Mario Been was toen nog de coach. Ik lag met een andere jongere speler op de kamer, Muhammed Mert. Muhammed is een Belgische Turk en sprak ook Turks, dat opende perspectieven. Ik liet Muhammed in het Turks bellen naar een paar ploegmaats, even later belde ik zelf in het Engels met een Turks accent. Ik was zogezegd de receptionist van het hotel en wilde praten over de hoge rekening die ze hadden: ze hadden veel geld uitgegeven aan de minibar, de wi-fi en al die 'natuurfilms' die ze hadden besteld. Ik hoorde Benji De Ceulaer zich op de achtergrond een ongeluk vloeken".

Sommige ploegmaats hadden het uiteraard door, maar blijkbaar was de acteerprestatie van Walsh niet slecht. "Toen iedereen gebeld was, gingen we naar de receptie om te kijken of er werkelijk iemand kwam. Daar stonden verschillende jongens uit te leggen dat ze geen natuurfilms hadden besteld. De kerel achter de desk kon zijn oren niet geloven. Ze vroegen ook nog aan mij of ik telefoon had gehad, ik zette mijn pokerface op. Het heeft maanden geduurd eer ze wisten dat ik het was", lacht de Nederlander.