Heb dit zelf betaald, KBVB moet niet opdraaien voor de kosten van mijn campagne
Voorzitter slaat mea culpa

"Heb dit zelf betaald, KBVB moet niet opdraaien voor de kosten van mijn campagne"

27-04-2015 23:35

Wordt Francois De Keersmaecker op 27 herkozen als voorzitter van de KBVB? Dat wordt afwachten. De voorzitter kreeg de afgelopen maanden heel wat kritiek te slikken. In Reyers Laat kwam hij maandagavond nog eens terug op die kritiek.

Vooral de financiële blunders op het WK worden hem zwaar aangerekend. "Er zijn inderdaad operationele fouten gemaakt. We werden naar het WK toe geconfronteerd met een organisatie die we niet gewoon waren. Daar is ook van geprofiteerd. In de toekomst moeten we ons toespitsen op waar we goed in zijn en dat soort zaken uitbesteden."

Maar ook persoonlijk werd De Keersmaecker hard aangepakt, onder meer door Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe. "Dat is hard aangekomen en daar was ik toch enkele uren van onder de indruk. Er was ook afgesproken dat enkel ik met de pers zou praten, tijdens zijn uitspraken waren we de persconferentie aan het voorbereiden. Dat was zeer persoonlijk, maar nu kan ik dat kaderen."

Desondanks wil de voorzitter zichzelf graag opvolgen. Hij ging zelfs een mediatraining volgen. "We hadden in het verleden heel wat positieve boodschappen, maar deze kwamen vaak verkeerd over. Ik heb dit wel zelf betaald omdat de KBVB niet moet opdraaien voor kosten die kaderen in mijn campagne", aldus De Keersmaecker.