Verrassende Clubman valt in de smaak: 'Hij kan Vazquez of Refaelov vervangen'
Club Brugge heeft er mogelijk een optie bij

Verrassende Clubman valt in de smaak: 'Hij kan Vazquez of Refaelov vervangen'

27-04-2015 12:01

Michel Preud’homme pakte tegen AA Gent uit met een kleine verrassing. Op het uur werd de matig spelende Nikola Storm vervangen door een onbekende middenvelder. De twintigjarige Sander Coopman maakte zijn debuut in eerste klasse en liet mooie dingen zien.

Coopman mocht in de Europa League al eens starten aan een wedstrijd tegen HJK Helsinki, maar dat werd geen succes. De invalbeurt tegen Gent was een stuk veelbelovender. De jonge spelmaker liep goed tussen de linies en werd veel in het spel betrokken. Algemeen manager Vincent Mannaert heeft ook gezien dat Coopman zich staande hield.

“Coopman heeft het uitstekend gedaan”, aldus Mannaert in Het Belang Van Limburg. Hij heeft het grote publiek zijn potentieel getoond, en in deze drukke periode is frisheid zeer belangrijk. Ook Michel Preud’homme ziet het wel zitten met de middenvelder. “Je moet altijd extra opties hebben. Victor Vazquez is geblesseerd en Lior Refaelov is vermoeid. Dan moet je een derde speler achter de hand hebben. Coopman is een jongen die je nodig hebt om je beste voetbal te spelen. Hij viel heel goed in, en niet in de makkelijkste omstandigheden”, aldus de coach. Zien we hem binnenkort aan een wedstrijd beginnen?

Ook ploegmaat Ruud Vormer was tevreden met de prestatie van Coopman. "Samen met Tom De Sutter bracht hij wat frisheid in de ploeg, ze hebben samen het verschil gemaakt", zegt hij op de website van Club.