Ze zijn een verrijking in dit land van haast middeleeuwse voetbalinfrastructuren
Analist over 'nieuwe' eersteklasser

"Ze zijn een verrijking in dit land van haast middeleeuwse voetbalinfrastructuren"

21-04-2015 23:30

Sint-Truiden behaalde zondag de titel in de Belgische tweede klasse en mag dus volgend jaar opnieuw uitkomen in de Jupiler Pro League. Sport/Voetbalmagazine-hoofdredacteur Jacques Sys laat zijn licht schijnen over de Limburgers.

Dreigt er volgend jaar bijvoorbeeld geen belangenvermenging met Standard? "Je mag die vraag zeker opwerpen", stelt Sys. "Wellicht is er wel een zweem van belangenvermenging -Duchâtelet heeft geen officiële functie bij STVV, maar is een supporter die er geregeld in de tribune zit en meejuicht bij een doelpunt-, maar je moet dat ook niet overdrijven. Want wat kan er uiteindelijk gebeuren? Enkel de twee duels tussen Standard en STVV zullen in het oog te houden zijn, maar denk je echt dat de Rouches twee zeges zullen schenken aan die van Sint-Truiden?"

Volgens de hoofdredacteur telt vooral het sportieve aspect. "Belangrijker is te stellen dat Sint-Truiden een aanwinst is voor eerste klasse. Meer dan Mouscron-Péruwelz bijvoorbeeld. Het is een club met een rijke traditie en een enthousiaste achterban. Bovendien zijn ze met hun prachtige nieuwe stadion een verrijking in dit land van haast middeleeuwse voetbalinfrastructuren. We moeten blij zijn dat STVV kampioen werd in tweede klasse. Hopelijk slagen ze erin om vlot mee te draaien in de Jupiler Pro League", aldus Sys.