Aast Club Brugge op de speler die ze op jonge leeftijd lieten vertrekken?
Manager denkt al aan volgend seizoen

Aast Club Brugge op de speler die ze op jonge leeftijd lieten vertrekken?

20-04-2015 23:59

Club Brugge mag dit seizoen dan nog in de running zijn voor twee prijzen, het bestuur is ondertussen al druk bezig met volgend jaar. Wie blijft er, wie gaat er weg, speelt Club straks enkele smaakmakers kwijt?

Club-manager Vincent Mannaert liet op de RTBF zijn licht schijnen over de komende transferperiode. "Ik heb gelezen dat Vazque blijft als we de Europa League winnen. Het wordt dus afwachten de komende weken (lacht)." Mannaert hoopt wel die andere sterkhouder, doelman Mathew Ryan, nog een jaartje te kunnen behouden.

"Hij heeft alles om uit te groeien tot een grote speler, bij een grote club, maar eerlijk gezegd denk ik dat hij beter nog een seizoen bij ons blijft. Ook Thomas Meunier hoopt Mannaert te kunnen behouden. "Voor hem geldt hetzelfde, maar voor hem is het wel al zijn vierde jaar bij ons. Als we geen Champions League halen en er een goede buitenlandse club, dan zijn we hem kwijt."

En dus moeten de West-Vlamingen misschien ook eens beginnen denken aan inkomende transfer. Hans Vanaken is dan de naam die - al een tijdje - het hardst weerklinkt. "Vanaken heeft het profiel om bij ons te spelen", geeft Mannaert toe. "Wij hebben altijd gezegd dat hij voor Club een interessante speler is, maar veel zal afhangen van zijn club (Lokeren, nvdr)."

En dus kijkt Club verder. Naar grote rivaal Anderlecht bijvoorbeeld. Want de manager kan niet anders dan toegeven dat ze bij paars-wit een paar interessante speler hebben rondlopen. Op de vraag welke speler Mannaert het liefst zou weghalen uit de hoofdstad antwoordt de manager "Dendoncker!" Maar misschien hadden ze hem dan beter in de eerste plaats nooit weg laten gaan.