Grapjes van Clubman vallen niet in de smaak: De staf zegt dat ik te ver ga”
Voetbalhumor niet door iedereen gesmaakt

Grapjes van Clubman vallen niet in de smaak: "De staf zegt dat ik te ver ga”

18-04-2015 21:03

Voetbalhumor is een vak apart, maar bij Club Brugge bewijst Laurens De Bock dat hij dat vak goed beheerst. Heel wat klassieke practical jokes zijn al gepasseerd bij Club, maar echt veel vrienden maakt hij er niet mee.

Iedere spelerskern moet zijn plezante nonkel hebben, en bij Club Brugge is dat dus de linksachter. Hij pikte zijn voorliefde voor grappen al op in Lokeren. “Ik heb ooit samen met Jeremy Taravel Ayanda Patosi vastgehouden en hem met alcoholstift een make-over gegeven. Hij leek wel een clown”, lacht De Bock in Het Nieuwsblad.

Ook bij Club had hij het niet laten. Hij heeft een gelijkgestemde ziel gevonden in Tom De Sutter. “De staf zegt wel eens dat Tom en ik te ver gaan. Onze mental coach Rudy heeft op stage ooit eens twee ezelspoppetjes gekocht van een paar Afrikanen. We hebben die meteen in zee gesmeten, je zag nog net hun kopjes. Om het af te maken heeft iemand ook nog reddingsboeien naar hen gegooid.”

Vooral Obbi Oulare moet altijd opletten, want hij lijkt het makkelijkste slachtoffer te zijn voor De Bock. “Ik heb al zowat zijn halve inboedel verstopt. We kloten elkaar graag, maar op mij te foppen moet je vroeg opstaan. Zo ben ik al ontsnapt aan een geklede zwembeurt en een kale schedel”. Is het aangenaam om dit soort teammaat in je kleedkamer te hebben?