'Weer naar Knokke, of naar het warme buitenland? Dat hangt af van de prijs'
Yves Vanderhaeghe wil er even tussenuit met zijn Kerels, maar hij weet nog niet waarheen

'Weer naar Knokke, of naar het warme buitenland? Dat hangt af van de prijs'

06-03-2015 20:26

Bij een kwalificatie voor play-off I win je al gauw aan status. Dat heef ook de coach van KV Kortrijk, Yves Vanderhaeghe, begrepen. Indien zijn jongens de top zes halen, is een stage hun deel.

Na de winterstop kwam Kortrijk heel wat scherper voor de dag dan de meeste topploegen. Vanderhaeghe was er toen als de kippen bij om te benadrukken dat afzien aan de kille Belgische kust niet slechter hoeft te zijn dan een week Spanje of Turkije. Twee maanden later en met een ticket voor play-off I voor het grijpen, kan een zuiderse bestemming plots wel.

"De club vindt het oké, al zijn we nu aan het kijken of we weer naar Knokke of naar het warme buitenland trekken. Spanje, Turkije,... : het hangt af van de prijs", aldus de nieuwbakken trainer in Het Nieuwsblad. "Het zal vooral deugd doen om daar eens in een andere omgeving te werken. Niet meer datzelfde veld, diezelfde kleedkamer. Al is het nu de bedoeling meer op het veld te staan dan in januari in Knokke."

Kortrijk moet zich natuurlijk eerst nog verzekeren van die vijfde of zesde plaats. Ondanks eerdere ambitieuze uitspraken is dat echter geen verplichting. "Nee, er is geen druk. Het is niet van moeten, wel van heel graag willen. Niet alleen bij de staf, maar ook bij de spelers. Wel, dat ze het maar tonen hoe graag ze het willen."