Ghanese international verbreekt contract en lijkt op weg naar Lierse SK
Was actief op WK 2010

Ghanese international verbreekt contract en lijkt op weg naar Lierse SK

27-01-2015 11:44

Lierse SK is nog niet uitgeshopt op de transfermarkt. De ploeg staat met één been in de tweede klasse maar wil zich koste wat het kost toch nog redden en lijkt daarvoor een nieuwe versterking te hebben gevonden.

Als zesde wintertransfer zou Lierse volgens verschillende buitenlandse bronnen denken aan de Ghanese spits Dominic Adiyiah (25). De aanvaller was recent actief bij Atyrau uit Kazachstan maar wist daar maar één keer te scoren. Hij verbrak er dan ook gisteren in onderling overleg zijn contract. Adiyiah staat echter bekend als een groot talent. Op het WK min 20 in 2009 was hij topscorer en werd hij uitgeroepen tot beste speler.

Het leverde hem een transfer op naar AC Milan, waar hij echter nooit zou spelen. Ook bij andere Italiaanse, Servische, Turkse en Oekraïense clubs kon hij nooit helemaal doorbeken.

Uruguay

In 2010 speelde hij een belangrijke rol op het WK met zijn land. Het leek op weg om de volksheld te worden met zijn kopbal in de slotminuten, maar die werd door Luis Suarez met de hand gered. Gyan miste de daarop volgende strafschop en Ghana werd in de strafschoppenreeks uitgeschakeld, onder andere door een misser van Adiyiah.