Wie vult het gat na Messi en Ronaldo? Rode Duivel bij beste elf van de toekomst
Hazard gekozen in topelftal van 2020

Wie vult het gat na Messi en Ronaldo? Rode Duivel bij beste elf van de toekomst

27-01-2015 07:45

Bij 'Purely Football' hebben ze na een leuke denkoefening elf spelers uitgekozen die volgens hen in 2020 het mooie weer zullen maken op de Europese voetbalvelden. En laat een van de beste Rode Duivels dan net tot wasdom zijn gekomen.

Als Lionel Messi en Cristiano Ronaldo dan nog spelen, dan zal dat ongetwijfeld nog steeds gepaard gaan met de nodige doelpuntenrecords, maar dan zullen ze in de schaduw staan van onder meer Neymar en onze eigen Eden Hazard. De kwikzilveren talisman van Chelsea wordt beschreven als een "toekomstige kanshebber voor de Gouden Bal" en wordt geloofd om "zijn grote vooruitgang de voorbije twaalf maanden". Ook wordt verwacht dat hij niet meer bij Chelsea, maar ergens op het Europese vasteland actief zal zijn.

Met drie huidige spelers en nog eentje die er net vertrokken is, lijkt Bayern München zich ook in de toekomst te verzekeren van prijzen. Thibaut Courtois zou in deze selectie ook binnen vijf jaar nog steeds het onderspit moeten delven tegen Manuel Neuer. Vreemde eend in de bijt is ongetwijfeld Eder Alvarez Balanta. De Colombiaan voetbalt voorlopig nog voor River Plate, maar wist zich wel al in de nationale ploeg te spelen.

De volledige elf

Manuel Neuer; David Alaba, Raphaël Varane, Eder Alvarez Balanta, Cesar Azpilicueta; Toni Kroos, Paul Pogba, Mario Götze; Neymar, Alexandre Lacazette, Eden Hazard