Van Praag gaat strijd aan met Blatter: Ik maak me grote zorgen over de FIFA
Nederlander krijgt steun van de KNVB

Van Praag gaat strijd aan met Blatter: "Ik maak me grote zorgen over de FIFA"

26-01-2015 18:35
7

Michael van Praag stelt zich kandidaat om Sepp Blatter op te volgen als voorzitter van de FIFA. De Nederlander bezit de noodzakelijke steun van minimaal vijf nationale bonden en stuurt die dinsdag per brief naar het hoofdkantoor van de wereldvoetbalbond.

"Het is algemeen bekend dat ik me grote zorgen maak om de FIFA", zegt de huidige voorzitter van de KNVB. "Het is hoog tijd dat de organisatie wordt genormaliseerd en weer volledig in het teken komt te staan van het voetbal. Ik heb tijden gehoopt dat er een geloofwaardige tegenkandidaat zou komen, maar dat is simpelweg niet gebeurd."

"Dan moet je het niet alleen bij woorden laten, maar ook daadkracht tonen en verantwoordelijkheid nemen. Daarom stel ik me nu kandidaat", aldus Van Praag. Gedurende het WK sprak de bestuurder al zijn verontrusting uit over de ontwikkelingen binnen de FIFA. Volgens hem heeft de wereldvoetbalbond serieuze imagoschade opgelopen en moet er iets gebeuren.

KNVB
Secretaris-generaal Bert van Oostveen van de KNVB steunt deze kandidatuur. "Het is duidelijk dat er wat moet veranderen bij FIFA om de geloofwaardigheid te herstellen. Michael is daarvoor de juiste man. De KNVB zal hem in zijn campagne volledig steunen", luidt zijn verklaring tegenover de NOS.

Van Praag is niet de enige kandidaat voor deze baan. Jérôme Champagne, David Ginola, de Jordaanse prins Ali bin Al-Hussein en Mino Raiola willen Blatter eveneens afhouden van herverkiezing.