De Tien: dingen die je nog niet wist over megatalent Odegaard

De Tien: dingen die je nog niet wist over megatalent Odegaard

26-01-2015 10:10
7

Er is een hoop te doen omtrent de Noor Martin Odegaard. Het zestienjarige 'wonderkind' heeft inmiddels getekend bij Real Madrid, maar werd door vele clubs begeerd. Tijd om Odegaard eens onder de loep te nemen. Vandaag een overzicht van tien weetjes die jij wellicht nog niet wist over deze nieuwste Real-aanwinst.

Idool Messi
Martin Odegaard mag dan wel getekend hebben bij Real Madrid, de Noor is een groot fan van Barça-sterspeler Lionel Messi. Sommige kenners zien in Odegaard de 'nieuwe Messi', waarbij in dat geval een mooie toekomst voor hem is weggelegd.

Jongste international ooit
Odegaard was precies 15 jaar en 253 dagen oud toen hij op 19 augustus 2014, in de vriendschappelijke interland tegen de Verenigde Arabische Emiraten, zijn officiële debuut maakte voor het nationale elftal van Noorwegen. Een record dat sinds 1910 op naam stond van Tormod Kjellsen.

Eerste doelpunt
Een maand na zijn debuut voor het Noorse Strømgodset IF, wist Odegaard zijn eerste doelpunt op het hoogste niveau te maken. In de wedstrijd tegen Sarpsborg 08 FF schoot de middenvelder knap raak.

Europese topclubs stonden in de rij
Real Madrid wist uiteindelijk de strijd om Odegaard te winnen, toch waren er een hoop andere topclubs geïnteresseerd in de diensten van de Noor. Onder meer FC Barcelona, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Bayern München, Borussia Dortmund en Ajax stonden in de rij om het talent te kunnen inlijven.

Ruim een ton per week
De verwachtingen zijn hooggespannen bij Odegaard. Niet alleen omdat zoveel clubs voor hem in de rij stonden, maar ook voor het bedrag dat deze clubs bereid waren om neer te leggen voor de Noorse dribbelaar. Naar verluidt gaat Odegaard bij Real Madrid ruim een ton per week verdienen.

Het zit in de familie
Net als zoonlief, was ook de vader van Odegaard actief in het professionele voetbal. Hans Erik Odegaard speelde onder andere 189 wedstrijden voor eveneens Strømgodset IF waarin hij 41 keer het net wist te vinden. 

Toegevoegd aan Football Manager
Aanvankelijk ontbrak Odegaard wegens zijn leeftijd (toentertijd 15 jaar) bij de database van Football Manager 2015. Dit veranderde pas nadat zijn vader via Twitter liet weten dat ontwikkelaar Sports Interactive toestemming had om het talent alsnog toe te voegen.

Onder de hoede van Zidane
Odegaard zal niet direct voor de leeuwen worden gegooid in Bernabéu, maar mag de rest van het seizoen eerst ervaring opdoen in het tweede team van Madrid, Castilla. Dat is geen misselijke ervaring, want niemand minder dan Zinedine Zidane is momenteel de trainer van dat elftal.  

Verzot op FIFA 15
Het moge geen verrassing zijn dat voetballers graag een potje FIFA spelen. Odegaard is geen uitzondering op deze regel. De Noor is helemaal weg van FIFA 15 en speelt daarbij het liefst met Liverpool. Misschien dat hij nu vaker Real Madrid zal kiezen?

Zeven jaar oud en twintig uur trainen
De flitsende bewegingen van Odegaard zijn misschien wel enigszins te verklaren. Op zevenjarige leeftijd liet zijn vader hem namelijk al zeker twintig uur per week trainen om alle skills volledig onder de knie te krijgen. Dat heeft zich duidelijk 'uitbetaald'.